Doplnok stravy

Žerucha peruánska: účinky, ktoré vás prekvapia

Žerucha peruánska, čiže maca, či peruánsky ženšen, je rastlina, ktorú ľudia poznajú už tisíce rokov. Účinky žeruchy peruánskej, pre ktoré bola v ľudovom liečiteľstve používaná, oceníme aj v súčasnosti.

Žerucha peruánska: účinky, ktoré vás prekvapia

Koreň žeruchy peruánskej je skvelým zdrojom vlákniny, vitamínov C, E a skupiny B aj minerálov ako sú horčík, draslík, zinok, meď alebo selén.

Žerucha peruánska: účinky nielen pre vytrvalcov

Žerucha peruánska býva niekedy označovaná ako „energetický booster“, pretože priaznivo podporuje vytrvalosť a vitalitu. Táto rastlina patrí medzi adaptogény, látky zvyšujúce odolnosť organizmu proti psychickému i fyzickému stresu a podporujúce našu schopnosť adaptovať sa, teda prispôsobiť sa zmenám. 

Prírodou proti neduhom 21. storočia

Stres, prepracovanie, nedostatok spánku alebo pohybu aj všadeprítomné znečistenie. To sú len niektoré z príčin, ktoré prispievajú k strate libida a zníženiu plodnosti. Aj keď ide o veľmi dôležitú tému, málokto o ňom chce hovoriť so svojimi blízkymi, nieto ešte s lekárom. 

Znížené libido a plodnosť stále patria do oblasti tabu. 

Narušená sexualita pritom môže ovplyvniť osobné vzťahy i celkovú psychickú pohodu. Žerucha peruánska je prírodnou cestou, ako sexualitu a plodnosť priaznivo ovplyvňovať.

Žerucha peruánska prospieva psychickému zdraviu

Žerucha peruánska má pozitívny vplyv na fyzické i psychické zdravie. Je plná antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť bunky pred oxidačným stresom a poškodením voľnými radikálmi. Športovci a fyzicky aktívni ľudia často užívajú žeruchu peruánsku po náročnom tréningu, pretože prospieva fyzickej regenerácii. Prínosom, a to nielen u športovcov, je tiež jej podpora duševného zdravia. 

Žerucha peruánska v záhrade

Žerucha peruánska pochádza, ako aj jazyk napovedá, z Peru. Vďaka tomu, že je rastlina zvyknutá na drsné podmienky vo výškach 13 tisíc metrov nad morom, sú pre ňu české záhrady rajom. Žerucha peruánska pripomínajúca repu s tým, že farbou sa najviac podobá zemiakom. Jej koreň má sladkú orieškovú, maslovú alebo karamelovú príchuť. 

Nechce sa vám čakať, než žerucha peruánska vyrastie? Zvoľte výživový doplnok vo forme voľného prášku alebo tabliet, v ktorých je obohatená o ďalšie zdraviu prospešné látky. 

Ak plánujete výsev žeruchy peruánskej v záhradke, vyberte pre ňu miesto na slniečku s dobre priepustnou, skôr kyslejšou, hlinito-pieskovou pôdou. Koreň môžete zbierať už prvý rok na jeseň. V zemi ale vydrží aj cez zimu a nasledujúci rok sa môžete tešiť na kvet a semená. 


ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa